Julpaus från bloggen

Jag blir en dålig människa när jag är hos svärmor. Varje dag vi är här går jag runt med dåligt samvete över att jag är sur, tvär och på mitt sämsta humör. Det är inte kul att känna sej som en dålig människa hela dagarna, men jag försöker släppa det nu. Japp jag blir sån här, japp det är skittrist, men jag kämpar varje dag med att va så trevlig jag kan

Igår va lite bättre och förhoppningsvis blir det bättre och bättre för varje dag. Men det tar emot i min själ. Det som stör mej mest är att hon inte respekterar min åsikt med lilla dockan. Hon insisterar på att svara i telefon medan hon fortfarande bär barnet, fastän jag bett henne sätta ner henne åtskilliga gånger. Jag får inte ens chans att förklara varför jag vill det, hon bara avbryter mej med "ja ja" eller "jo men det är väl självklart" fast sen gör hon ändå inte så.

Min svägerska var här igår och svarade också i telefon när hon bar dockan - inga problem! Vant placerade hon henne på höften och bar med en arm. Svärmor krånglar och bökar och till slut hamnar dockan i nåt slags enarmsfattning som hon håller på att ramla ur, usch..!
Är man van att bära så är ju en sån sak inga problem, men det är inte svärmor så lägg ner henne på golvet då! Det tar en sekund men nej, allt är så jäkla stressigt jämnt!

Jag vet att hon är sån med allt. Lämnar vi henne och jag uttryckligen ber henne göra saker på ett visst sätt så vet jag att hon kommer säga "ja då" sen gör hon ändå som hon vill. Så har hon alltid gjort med Hårdrockarns syskonbarn, mamman ber henne ge alvedon om febern går upp "jadå självklart" men nejdå, det gör hon inte alls, för svärmor tror fortfarande barnet hellre ska svettas ut det. Jag vet inte ens vad som är rätt eller fel där, men jag vet att jag vill att den som passar mitt barn gör som jag skulle göra.

Det är respektlöst mot mej som förälder, det kan dessutom bli farligt om hon inte ens vill höra varför vi gör på ett visst sätt.

Nu tar jag nog lite julledigt här, jag kanske lägger upp några bilder men har ingen ambition att skriva mer förrän vi är tillbaka hemma,


I natten

Idag har varit en sjukt trevlig dag. Fan va fint det är att umgås med trevliga människor som idag på jobblunch/julbord, komma hem till underbar bebis å sambo, och sen få oväntat besök av en gemensam kompis till oss som liksom mest dök in och delade en flaska vin eller två fram till midnatt.
Fler dagar och kvällar av spontanhäng önskar jag till det nya året!


Full av tankar

Tilt. Overload. Kaputt.

Hjärnan går på högvarv efter stressig dag med för många intryck och konflikter.

Jag har haft noll tid till reflektion, och det betalas nu i sängen. Koppla av, koppla ner, reflektera, sudda ut, plocka bort.

"Borde gjort så" "varför sa jag så?" Över vardagliga händelser och möten analyserar jag mitt eget beteende.
Ja, lite så där allmän nedklankning på mej själv utan anledning före drömmarna så sover man väl gott, eller? Näe!
Nu ska den cirkeln brytas.

- Jag har gjort mitt bästa idag.
- Jag kanske inte gjorde allt rätt, sa allt rätt, men ingen är perfekt.
- och om jag sa nåt fel så minns jag de mest för alla andra har fullt upp med att tänka på sitt eget beteende.

Jag är bara jag, och jag är bra!
Imorrn ska jag bli ännu bättre!

Nu ska jag sova med ro i hjärtat


Olustkänsla i magen

Ikväll har jag en olustkänsla i magen. När jag har en sån brukar jag alltid försöka bena ut var den kommer ifrån innan jag försöker somna, för när man sätter fingret på det försvinner den oftast.

Jag undrar om det har att göra med att jag börjat återuppta kontakten med dn gammal vän som jag sa upp kontakten med under graviditeten?
Vi blir ju alla olika när vi är gravida, lite knäppa och konstiga, och jag fick ju mitt socialt. Störde mej på allt och alla och började verkligen gallra när det gällde vilka jag ville ha kontakt med. Jag tror det var en rent revirskyddande reaktion. De som inte tyckte som jag i barnuppfostran, de som överlag hade för mycket åsikter om mej, eller de som inte behandlar barn på ett respektfullt sätt ville jag helt enkelt inte ha för nära.

Detta gjorde att min närmsta barndomsvän fick stryka på foten. Men nu har ju som sagt lite kontakt igen. Hon och jag är lika på många sätt, hon representerar allt som jag har varit - men mycket av det är sånt som jag nu vill bort ifrån. Negativitet, passivitet, gnäll och "bitchighet", ja jag har verkligen varit där - men jag vill inte va den personen längre. Jag får ofta jobba hårdare för att va positiv än att va negativ, för det sistnämnda ligger mej kanske närmre. Jag tvingar mej själv att bryta mina negativa tankebanor och att peppa mej själv.
"Jag kan inte" måste bli "Jo jag kan visst!" För det är förebilden jag vill va för min dotter. "Jag är rädd" måste bli "Jag vågar".

För många negativa människor runt omkring mej drar lätt med mej i tänket, detta försökte jag förklara för min barndomsvän när jag var gravid. Det gick inte alls hem och slutade med att vi bröt.
Nu är frågan, vill jag släppa in henne igen? Visst, vi har väldigt kul när vi är på det humöret. Men hon är en negativ kraft, och hon har en väldigt tråkig attityd mot barn, en attityd som går ut på att tjata, gnälla och klaga innan barnen ens gjort något fel.
Tänk om man kunde haft en relation bara med de bra sidorna, men det går ju tyvärr inte.


Drömmer

Upptäcker mej själv med att sitta och googla "förlossningsdatum" för kommande bebisar haha...
Jag antar att tanken på att försöka bli gravid igen om ett drygt halvår har börjat sjunka in.

Innan dockan kom till satt jag ofta och googlade "när kommer barnet om jag blir gravid då eller då", efter förlossningen med henne har en till graviditet känts väldigt avlägset i tanken. Nästan främmande och omöjlig! Men nu upptäckte jag mej själv googla det här, och det kanske betyder att jag mentalt börjar bli mottaglig för tanken.

Jag och Hårdrockarn har en önskan om att få syskon ganska tätt, det här är ju en högst individuell sak där alla tycker olika och det inte finns nåt fel eller rätt, och man kan i slutändan bara önska - om man blir gravid eller inte kan man ju inte bestämma över. Men jag har känt mej stressad över försäkringskassans 2 1/2 års spärr, jag vill hinna med den eftersom jag inte har nåt heltidsjobb nu.

Usch jag ser inte fram emot graviditet eller förlossning, därför är det bra att jag mentalt börjar smälta tanken.
Det är trots allt minst ett halvår tills vi ens ska börja försöka, kanske t.om ett år. Så tid finns än till att kanske t.om bli sugen på det.


tankar

Fan..
Idag började jag storgråta utanför ICA, och kunde knappt sluta. Anledningen var det ca 5 år gamla handikappade barnet, som låg i en liggvagn för stora barn, jämrande ordlös gråt kom ur munnen och ögonen gick sakta fram och tillbaka medan mammam kämpade för att lyckas få med sej både barnets stå-ställning, matvaror och postpaket.
Ett barn med någon slags skada, kanske en förlossningsskada, vad vet jag. Men återigen påmindes jag om hur skört det är, livet, barnen. Tårarna kommer bara nu när jag skriver om det.
När jag såg denna lilla pojken, och man ser att själen är fast där inne i den skadade, ofungerande kroppen..
Det ger mej sådan panik!

Jag har alltid haft oerhört svårt för gravt handikappade människor och framförallt barn. jag blir så överdrivet berörd och har oerhört lätt för att börja gråta. Ett medium jag gick till i tonåren förklarade att jag själv i ett tidigare liv varit gravt handikappad och vet hur det känns, om det är sant eller inte får man tycka och tänka vad man vill om, men min reaktion är ju betydligt starkare än vad som kan anses "normalt".

Jag har ingen rätt att döma, räkna ner värdet i hans liv. Det är inte min sorg, och vem är jag att säga att hans liv är olyckligt? Eller att mammans liv är olyckligt?
Men jag får sån ångest, jag känner en panik av tanken på att vara fast i kroppen och inte kunna uttrycka mej, varken med ord eller rörelser. Jag tycker så synd om detta barn! Att jag grät så tårarna bara rann innan jag ens tagit mej igenom kassan, folk tittade.

Jag blir också rädd för framtida förlossningar, tankar som - är det värt det när man har fått ett välskapt friskt barn?, dyker upp.
Samtidigt kan jag titta på mitt fina barn och känna - ja det är värt det.

Gäsp!

Det är en sjukt trött mamma som vaknat idag. Jag kunde bara inte somna igårkväll, tittade först på tv nån timme och låg sen och läste hur länge som helst.
Till slut tvingade jag mej själv att släcka lampan och försöka, då gick det tack och lov.
Sen var vi upp nån gång i natt och sög snor eftersom lillan inte kunde andas, men nu är jag helt väck! Jag hade tänkt åka in till stan nu på förmiddan, för jag ska in till jobbet i eftermiddag. Men jag orkar inte!
Det är tråkigt när man är för trött, orkar liksom inte leka nåt med lillan utan försöker hela tiden ge henne saker som hon själv kan leka med haha.. Tur att hon inte godkänner det hur som helst annars hade hon fått ligga helt själv idag...


Pepparkakshjärtan

Igårkväll fick vi så äntligen det julmys vi skulle haft i lördags när vi istället spenderade kvällen på barnakuten pga lillans hosta. Så igår blev det bakning, jag tänker ju göra mycket av julgranspyntet själv i år, som ett litet experiment - blir det fint eller fult? vem vet?
Men igår hittade jag garanterat en ny jultradition i vår familj. Att pynta pepparkakshjärtan, inget konstigt och vi har säkert alla gjort det som barn - men guuuuud va kul det var :)
T.o.m hårdrockarn tyckte det var roligt och ville vara med - sen blev ju hans pepparkakor asfula, men det kan man ju inte säga.. De får hänga på baksidan av granen.
 
Jag körde ju med färdig deg i år, det kändes lite för seriöst att göra egen.
Hårdrockarn köpte ett jättebra formset på åhlens för ca 20-30:- med 4 hjärtan i olika storlekar.
 
Innan gräddningen tog jag hål för band med en potatisskalare, och insåg att man kan göra hålen ganska stora för de jäser igen under gräddningen.
 
Varför kan man inte baka pepparkakor utan att bränna åtminstone en plåt?
 
Jag äger ju då ingen "Kristyrspruta" som jag läst på olika sidor att man har sååån nytta av, så jag körde gamla klassiska spritsstrutar i bakplåtspapper och det gick faktiskt minst lika bra! Om inte bättre - så jag kommer inte köpa nån kristyrspruta i framtiden heller.
 
När hårdrockarn vile vara med fick jag göra en till spritsstrut, den fick lite större hål och var lite mer svårjobbad, men det funkade det med. snurra pappret till en strut och på med en tejpbit så är det bara att köra!
 
Se så fint det blev :D
 
Ett rött band och sen upp i granen haha... Dessutom blev det sjukt goda pepparkakor! kristyren var bra och lättjobbad, men den stelnade fort, så när jag tex gjorde snökristallen här ovanför hade strecken redan stelnat när jag skule göra de små utstickande sakerna, och då vile gärna allt lossna så det gällde att jobba fort!
 
Kristyrsmet:
1/2 äggvita
2 dl florsocker (eller tills det är lagom hårt, jag ville ha den ganska rejält hård så den inte rann runt)
ett par droppar ättikssprit
Sikta i sockret och vispa/rör ihop
 
För en gångs skulle gjorde jag som man skulle och siktade i florsockret, så slapp jag alla klumpar på en gång.
 
Nu tänker jag införa detta som jultradition, redan till julafton i år tänker jag tvinga Hårdrockarns släkt att ställa upp på hjärtepynt, så kan vi sedan ha en liten tävling vems som blev finast innan vi fikar upp dem.
I min släkt har vi ju alltid "marsipantävling" med färgad mandelmassa som vi bygger figurer av - men det är nog lite för hardcore för hårdrockarns släkt. Jag hoppas dock de kommer våga och vilja pynta lite hjärtan.
 
För att göra det lite roligare tänker jag att man färgar kristyrsmeten i olika färger och tar med lite roligt strössel.
 
Nu snöar det för fullt här ute igen, riktig julkänsla börjar infinna sej..

Gah!!!

Fick precis spel på svärmor... igen.

Jag försökte få tag på min svåger - sambons bror, via sms och det visar sej att numret jag har är fel. Jag har nämligen gjort honom en tjänst och ville meddela honom det.

Jag smsar då svärmor och ber om numret (efter att först ha smsat min sambo "hårdrockarn" och bett om numret) - inget mer inget mindre! Men jag får inget svar från varken hårdrockarn eller svärmor.

Googlar till slut upp numret till svågern på Eniro och skriver vad jag vill honom - får svar på sms att numret inte alls tillhör honom utan att det tillhör hans dotter.
Innan jag ens hinner be henne skicka mej pappans nummer får jag plötsligt ett sms från svärmor - som är hemma hos dottern bör tilläggas.

"Jag har pratat med (svågern) nu och sagt det du ville säga, så han vet det nu!"
.....!!!......Jo tack!!! - men jag har inte bett dej säga vad jag ville säga!
Det enda jag bad DEJ om var hans nummer, att du sedan råkade läsa vad jag ville honom för att jag skickade fel - det hör ju liksom inte till saken!...

Jag svarade bara helt kort och surt "Ok, men kan jag få hans nummer nu?"

Jag ville själv få säga detta till honom, och kanske få ett tack för det! Jag och min svåger har inte direkt en nära relation, och jag börjar förstå varför inga i den släkten har det!
ja det blir liksom klarare nu - svärmor vill vara som en liten spindel i nätet, medla till höger och vänster och vara delaktig i allt, sen är hon ledsen för att inga i familjen har starkare band än vad de har - well surprise, det är ju ditt eget fel! Vi ges ju för sjutton inga chanser att prata med varann! För du för ju allas talan!

Men jag får väl tacka mej själv för tjänsten jag gjorde svågern, för honom får jag ju inget tack från nu
TACK! BRA GJORT!!!

Hemgjort julpynt & julpyssel del ett - popcorngirlang

Japp i år har jag då tagit mej vatten över huvudet genom att romantisera julen. Vilka traditioner vill jag införa, vilka traditioner vill jag ge dockan i hennes uppväxt?

Min familj är väldigt traditionsbunden. Jag har älskat det! Och bara önskat mer! Nu vill jag utforma min drömjul för mina barn, och i den ingår pyssel, mycket pyssel!
Men - då hade jag inte räknat med influensa haha!
Nu känns mitt projekt lite ambitiöst och stressigt. Meeen, jag ska inte backa ur, för jag älskar att pyssla!

Mitt första och största projekt är att göra så mycket som möjligt av julgranspyntet själv! Kommer det blir snyggt? Vem vet, men jag ska prova!
Tänk vilken rolig tradition att få med barnen på framöver!

Steg ett: popcorngirlang

- poppa popcorn!
- en skål till pyntet och en liten till snacks ;)
- nål och tråd. Stor nål är bra!
- sätt på en bra film
- börja trä!
- vissa popcorn har färdiga hål, braaaa!

Well, ett par nålstick senare, och ett avsnitt "Nip/Tuck" och ca tre meter girlang är klart. Tadaa!
Imorrnkväll fortsätter jag nåla popcorn!


Svärmorsbesök

Ett vanligt samtal mellan mej och svärmor.
Här pratar vi om hur vi ska ta oss runt på julafton.
 
Jag: -"Usch, jag tycker inte om att köra bil på julafton, det är så mycket trafik och alltid halt och snö och grejor."
Svärmor: -"Nej, på julafton är det ju ingen trafik!"
Jag: -"Fast oavsett så tycker jag ändå det är läskigt när det är halt. Och det brukar alltid va mycket trafik kring jul"
Svärmor: -"Nej då, det är inte läskigt. Och det är inte mycket trafik heller, inte på julafton, det är bara trafik dagen innan "
Jag: -"Ja ok, men jag tycker ändå det är obehagligt."
Svärmor: -"Nej det är inte obehagligt att köra bil på julafton."
Jag: -"......fast JAG tycker det"
Svärmor: -"Nej då, det är hur lugnt som helst!"
 
....och ungefär där tar jag istället fram min iphone och skriver ett blogginlägg

Hemmagjort julgranspynt

Idag är det total snöstorm i Stockholm, man ser knappt ut!
 
 
Vi hade bestämt dejt med en i mammagruppen men det blir ju tyvärr inte av. Så vi får sitta inne och mysa istället, inte mej emot men det hade ju varit roligare om det var rent och städat inne.
Eller plock-städat är här, men rent är här definitivt inte! Jag minns inte ens när vi dammsög senast, men det blir så när jag ligger sjuk, för det är inte som att Hårdrockarn får för sej att självmant dra fram dammsugare och skurhink.
Jag kan tyvärr inte städa så mycket när jag är själv, plocka kan jag ju göra och det gör man ju hela tiden. Men dockan är livrädd för dammsugaren så då måste vi va två, en som stänger in sej med henne och en som dammsuger.
har jag förresten sagt att hon numera även är livrädd för duschen? det har gått superbra fram tills för nån vecka sen. Jag brukar sätta henne i sittern inne i badrummet och så får hon titta på, men nu har hon börjat stortjuta två gånger så fort duschen går igång, så nu är det en oduschad mamma här hemma..
 
Svärmor sitter idag på en buss hit från "norr", kanske inte så smart om du frågar mej, bilarna här ute kör i snigelfart, de stora vägarna är kanske bättre men fy att fastna i snömodd en sån här dag..!
Imorrn kommer hon iaf hit för att umgås och för att vi ska få en chans att storstäda inför jul, få upp gardiner och annat roligt som är enklast att göra när man är två! Så jag hoppas dockan inte skriker lika högt när hon ser svärmor som jag gör, för det vore skönt att bli avlastad och inte behöva trösta svärmor igen...
Jag känner hur jag spänner mej redan nu vid tanken på att hon kommer hit imorrn, gah, vad är det med mej?!
Jag är fortfarande så förbannad på henne bara!!
Anyway..
 
I måndags när jag åkter hem från jobbet stack jag inom pressbyrån och såg den här
Jag köper sällan tidningar sådär, jag läste en del graviditetstidningar när jag var gravid, och köpte en del inredningstidningar i början när allt man gjorde var att amma. Men "Mama" vet jag inte om jag nånsin köpt förrut, jag har heller inte hunnit läsa den än mer än att jag skumläste lite på väg hem, men - och här är lite skämsvarning, jag är så fascinerad av Carola, jag skulle vija bo i hennes huvud en dag! Denna kvinna är för mej ett sånt stort mysterium på alla sätt, jag förstår inte hur hon tänker och det fascinerar mej. Så jag köpte den.
Och i den fanns en artikel som gjorde mej lite förbannad (som vanligt) om orgasm vid förlossningen. Ja visst, det kan säkert en del få och jag säger bara Grattis! Kul för er!
det som gjorde mej förbannad var dock när jag läste "Alla kanske inte kan få orgasm vid en förlossning, men alla kan få uppleva njutning" I HELVETE HELLER!
Det fanns INGET njutbart med min förlossning! De drog ut mitt barn med sugklocka så jag sprack överallt - skulle det kunna bli mer njutbart? Njae, jag tror faktiskt inte det! Jag blev så provocerad av detta att jag funderar på att skriva en insändare. Jag är fan förlossningsrädd mer nu än nånsin! jag vet att jag vill ha fler barn, men jag har ju skräck inför att trycka ut dem - här kommer ju svärmor in igen för jag är livrädd efter att kossan berättat att hon drömt att vårt barn dör vid förlossningen - det ökar liksom på min rädsla! Ja jag vet, det var bara en dröm och jag ska inte ge hennes dröm sån kontroll över mej - men jag är ju vidskeplig, skrockfull och allt vad det heter och det gör mej rädd. Blä!
 
Jag tror jag ska boka tid hos en aurora när det närmar sej ny graviditet, bara att få tala igenom det med nån. Jag är inte rädd för själva öppningsfasen, eller att det blir utdraget, jag är bara rädd för krystningsfasen, och smärtan som satt i i flera veckor efteråt...usch va ont jag hade!
 
nej nu tänker vi på nåt skoj! Idag ska jag baka pepparkakor till granen haha! jag har nämligen en dröm om att mest ha ätbara saker i min julgran i år, jag ska skriva mer om det i nästa inlägg :)

Namn

Tack för de peppande kommentarerna på gårdagens inlägg. Jag är visst inte så hemsk ändå utan mest mänsklig. :)

Idag har vi en fin dag. Sov till åtta och klockan nio slår det mej att öppna f.skolan har sångstund tio och de är värsta hitler med att man kommer i tid, annars får man inte komma in (!), så då var det bara att göra oss iordning och pallra oss iväg.

På plats var där en till liten flicka som hade samma namn som dockan, lite kul! Jättesöt tjej med mörk hy och stort svart hår, och även om man såklart helst ser att namnet förblir hyffsat ovanligt så har man ju inte patent på det, vilket den mamman nog önskat. När jag hör att de har samma namn säger jag nåt i stil med
"Åh, heter de samma sak! Va kul, ja det kommer väl tillbaka nu!" I rent typ artighets/trevlighetssyfte, även kallat hyffs och sunt förnuft. Men den mamman var så otrevlig och kort tillbaka och snäste typ av oss.
Detta känns som ett sånt typiskt Stockholmsfenomen, ingen vill lära känna nån annan om man inte måste, och man är inte trevlig om man inte får betalt eller det gynnar en själv.
Det är när sånt inträffar som jag bara känner: nä, vi flyttar härifrån!

Efter sångstunden däckade dockan i vagnen och det blev en rejäl vinterpromenad. Nu känns resten av dagen helt överkomlig! Man behöver liksom en aktivitet eller två för att palla med att sitta inne sen.

Ikväll, och hela veckans kvällar, gigar Hårdrockarn så vi är själva, MEN: svärmor är i stan!!! Fick jag nyss veta,
Hon vill mer än gärna umgås och hjälpa till, GAH!!
Hilfe!


Får man bli arg på en 5-månaders bebis?

Jag har varit så jävla dålig att jag inte orkat uppdatera, legat i influensa. Men nu mår jag bättre :)

Snön ligger vit och vintern har börjat. Jag känner mej som en ganska dålig mamma idag, röt till på skarpen mot lilla dockan innan, sa ett ordentligt klassiskt "Nu räcker det!!"
Lillan blev lite ledsen och jag fick direkt dåligt samvete. Får man bli arg på en bebis? En ärlig fråga så kommentera gärna för jag vet faktiskt inte..

Hon är alltid så himla missnöjd nuförtiden, jag vet inte varför men så länge hon inte blir buren eller själv får gåträna, dvs jag håller henne och hon stapplar fram, så har hon ett enormt stressande konstant gnällande ljud, lite mitt emellan "jag bajsar" och "jag gråter". Visst jag är tacksam att hon inte haft kolik eller har nån sjukdom, och jag älskar henne högst!! Men det blir ändå frustrerande att höra det där ljudet kooonstant. Jag märker när jag träffar andra barn i samma ålder att hon är rätt unik i sitt konstanta missnöje haha. Vissa barn har ju enormt temperament, andra är högljudda, vissa verkar konstant nöjda, andra sträcker sej efter allt och inget.
Dockan är den mest underbara söta lilla älsklingen men fan va hon är missnöjd ofta! Det är inte menat som något negativt påhopp på mitt barn, mest bara ett konstaterande - ja hon är missnöjd ofta, vad kan jag göra? Jag kan ju inte alltid bära, jag kan inte alltid leka. Men hon nöjer sej inte med att sitta i knäet eller ligga bredvid med en leksak, det är bara de två gå-momenten som hjälper. Gå själv, eller mamma-gå och bär.

Dagar som denna, när jag fortfarande inte är frisk nog att gå till öppna förskolan eller träffa nån annan mamma blir det grymt frustrerande så till slut röt jag till, som om det skulle hjälpa? Eller jo, det hjälpte, för efter det blev jag en bättre mamma. Jag fick ut lite frustration och jag backade och insåg att jag måste underhålla, underhålla, umgås och underhålla. Bebisen blev nöjd och glad och jag blev lugn av härliga gurgelljud och skratt. Men ska det verkligen behövas?

Suck! Jag måste nog bli en bättre mamma, mer tålamod och mer lek, skoj, bus..

Och dopet då, och svärmor då?
DET GICK BRAAA!!! Hahaha, kanske var denna bloggen lösningen ändå för sen den startades har jag börjat irritera mej mindre ;).
Det kan också ha att göra med att jag i samma stund bloggen startades drog ur hemtelefonen för att jag va så trött på kärringen. Så nu slipper jag prata med henne varje dag. Såååå skönt :) det är ju hemskt att man ska behöva dra ur sin hemtelefon men alla medel är tillåtna i krig och kärlek

Jag hoppas må bra nog imorgon för att lyckas julpynta lite, jag har inte fått upp gardiner eller stakar än, men snart kommer bilder, och i kylen väntar den här


RSS 2.0