HUNGRIG

Sitter här och fastar och är lite hungrig nu..

Såg ni Vetenskapens värld om fasta? Sjukt intressant!
Det ligger på SVTplay. Som programmet förklarade gör en fasta att kroppen går in i reparation istället för att bara bygga nya celler, vilket är bra för att förhindra åldrande och allt vad det innebär med sjukdomar, kropp och knopp.

Mannen i programmet gjorde en diet på slutet som består av att äta som vanligt fem dagar i veckan och äta begränsat, 500kalorier för tjejer om dan, 2 valfria dagar i veckan.
Viktminskning är också en del av effekten om man väger för mycket.

Så nu kör jag det och ja, jag mår väldigt bra av det! Känner mej pigg i kroppen!

500 kalorier på en dag kan va en skål gröt, en skål soppa, en latte och några riskakor ungefär, så man får ju äta men begränsat. Sen kan man äta allt som ett mål istället om man vill men då får jag nog ont i magen.

Kolla på programmet! Det har gett mej ny syn på kost och hälsa, jag tror verkligen på detta! Och en diet som man bara behöver bry sej om två dar i veckan tror jag dessutom kan funka för mej


Sol sol sol

Aaaah! Så mycket enklare livet blir och så mycket bättre man mår när det är vackert väder!

Jag blir mycket lättare i sinnet och får lust att motionera, äta bra och hitta på roliga saker.

Idag har jag och dockan varit i parken, vi träffade en mamma där som nyss flyttat hit från Haparanda. Hon var trevlig. Det är kul när man träffar pratglada föräldrar i parken, hatar när man träffar föräldrar som knappt ens hälsar på varken en själv eller barnet. Sen behöver man ju inte prata med alla men litegrann kan man ju säga när ens barn börjar leka med varandra.

Dockan har ev. urinvägsinfektion, jag tror inte det, ajg tror det är fel på blöjorna men de luktar så skarpt av kiss nu så jag ringde läkaren för säkerhets skull, är det inte bättre imorgon så ska jag få en tid.
Hon ahr slutat äta helt på natten nu, jag var ju iväg förra helgen i göteborg med en kusn, såååå skönt!

Vi bodde på hotell, badade bubbelpool, drack drinkar å snackade skit!
Samma natt var hårdrockarn själv med dockan första natten utan tutte! det gick bra men de efterföljande nätterna har varit ett h-vete! Först inatt som vi alla har fått sova hyffsat!
I förrgårkväll var hemsk, då vile jag knappt gå och lägga mej för jag visste att det bara skulle innebära vak och vankning med docka. men inatt var det mycket bättre :)

Sköööönt!

Orosdagboken

Jag har börjat gå till en psykolog. Jag fick det på remiss av min BVC eftersom jag alltid är så orolig.
Jag känner starkt att jag inte vill föra över det på dockan, utan kunna vara lite mindre ängslig.
Det är bara ett par sessioner, annars fick man gå i grupp och det går ju inte när jag har dockan med mej. Men det är väldigt skönt!

Hittills har jag fått två läxor. Den första är en mindfulness övning att lyssna på emellanåt, den andra som jag fick igår är att varje dag avsätta en orosstund, 20 minuter då jag oroar mej över allting som jag kan oroa mej för, skriver ner det i en bok och sen får jag inte oroa mej mer den dagen. När jag känner oro ska jag försöka skjuta upp tankarna till orosstunden.
Enligt psykologen funkar hjärnan så att den inte orkar oroa sej hur mycket, hur länge som helst, så ger jag oron en stund om dagen och verkligen går in i känslan så ska hjärnan inte orka lika mycket resten av dan. Vi får väl se.. Det låter bra!


Legenden om de två vargarna

Jag tittade på nyhetsmorgon häromdagen.
 
Miss Li var med och pratade om att hon varit nere och deppig ett tag. Då hade en av hennes vänner berättat en gammal legend om två vargar som är så jä-la klockren!
 
I all sin enkelhet går det ut på att:
Du har två vargar inom dej, en ond och en god. Den du matar mest kommer bli störst och starkast.
 
Jag tycker det är så slående!!
Jag bär verkligen med mej detta nu och tänker på det.
 
Jag matar min goda varg.
Jag ska mata min goda varg med alla positiva tankar om mej själv, om världen, om framtiden. Den goda vargen ska bli den största, den onda har dragit mej fram allt för länge.
 
 
 

Och äktenskapet

Ja vi kan kalla det så även fast vi inte är äktade. Just nu kretsar vårt liv kring logistik, hur ska det då bli sen? Med skjutsa, hämta, lämna?!

Igårkväll satt jag och hårdrockarn i soffan och stirrade på varann i trötthetstystnad. Sen insåg vi att gårdagakvällen var den enda kvällen vi har ihop på hela veckan. Ikväll är han iväg, imorrn jag, torsdag han, fredag jag... Och så ska jag på kurs i helgen.
Oh well! Tur att vi tycker om varandra <3

Nu har dockan precis somnat. Dags att plocka!


Kärleken

Kärleken till ett barn. Så stark! Så fantastisk!
Tänk så älskade vi är! Tänk att våra föräldrar älskat och älskar oss så som vi älskar våra små!

Ibland tar det över mej helt, jag blir mållös av kärleken till min flicka. Ibland blir det nästan ohanterbart och jag slås av rädslan att förlora henne.

Mitt finaste!
Du är älskad


RSS 2.0