Horoskop

Hårdrockarn är oc skriver låtar med sitt band. Jag sitter hemma i soffan med dockan i famnen och fulsurfar. Hittade en sida där man ställer kärlekshoroskop. Så här blev vårt baserat på våra födelsedatum.
Något motsägelsefullt haha...
Jag gillar att vi kommer driva varann till extrem aggression, och att vi kommer leva i harmoni ;)
 
-
Negativ aspekt: Brist på förståelse mellan de två personerna. De har inte samma intellektuella intressen, samma smak, som ett resultat av detta kommer de att ha problem med att förstå varandra. Detta skulle kunna leda till konflikter, lögner, etc.
-
Negativ aspekt: Inte gynnsam för kommunikation.
-
Positiv aspekt: Rent sexuell dragningskraft kommer att förena paret. De kommer att ha en ideal partner. De kommer att vara energiska, fulla av liv och kan företa sig saker tillsammans på det yrkesmässiga planet eller färdas tillsammans på äventyrliga, oförutsägbara resor.
-
Positiv aspekt: Lovande för äktenskap, sammanlänkande originalitet med initiativ och beslutsfattande.
-
Positiv aspekt.
-
Positiv aspekt: De har blivit väl utvalda. De förstår varandra, tycker om att diskutera saker med varandra och ta samfällda initiativ. Mycket god intellektuell förståelse.
-
Positiv aspekt: De passar bra ihop, förstår och har förtroende för varandra, utvecklas sida vid sida på samma sätt, och kommer att ha många samfällda projekt. De kommer att ha ett lyckligt familjeliv, där deras barn kommer att växa upp i en behaglig atmosfär.
-
Negativ aspekt: Det är omöjligt för ett sådant äktenskap att äga rum men, om det gör det, kommer det bara att leda till våld och extrem aggression.
-
Positiv aspekt: Lovande äktenskap, de har samma artistiska smak gemensamt, deras liv kommer ibland att vara fyllt av fantasi.
-
Positiv aspekt: Väldigt passionerad affär, helt säkert inte varaktig men angenäm att erfara, hur än framtiden blir.
-
Positiv aspekt: Paret kommer att befinna sig i harmoni, även om de är olika kompletterar de varandra perfekt och förstår varandra mycket väl. De passar bra tillsammans.

Jubbejubb

Har jag sagt att jag fått mer jobb?

Jag har ju en fast tjänst på 30%, resten är vick på en annan skola. Men häromdagen ringde rektorn där och frågade om jag ville börja undervisa även på piano och ta ca 20-25% till.

Jag tänkte på det en dag för jag har aldrig undervisat i piano, och ringde sedan upp och sa -ja!! Det gör jag gärna. Men får jag drömma vill jag ha 40% till så totalt 70% (!).

Hon mötte mej på 60%, men vågade inte lova mer just nu. MEN, tänk om jag får 70%?!!!?! Då behöver jag inte hatta runt mellan flera skolor. Då har jag precis så stor tjänst som jag önskar!
Hoppas!!
60% ligger precis mitt emellan och då hamnar jag i valet om jag ska släppa min andra arbetsplats eller inte.. Spännande :)


Trender

Jag fullkomligt älskar allt pastelligt porslin som nu regerar inredningsbutikerna! När vi skulle ha nytt porslin ville jag helst köpa Rörstrands swedish grace, meeen vi är ju två.

I alla fall, hade jag fått bestämma hade köket nu varit inklätt i 50-tals amerikansk pastell med rosa duk och mintblå prydnad... Kanske tur jag inte får bestämma fritt haha

Nåväl, jag hittade i alla fall denna pajformen och sås-/gräddkannan i Västerås som jag blev kär i!


The Romantic weekend

Nu är vi hemma efter efter vår lilla get away. Så skönt att komma bort!
 
En av de mysigaste sakerna jag vet är att åka bil tillsammans med hårdrockarn. Bara sitta i framsätet och prata om vad än som faller en in medan landskapet svischar förbi utanför. Jag tycker det är så mysigt att jag gärna bilar runt länge och ofta.
 
Vi kom fram till Västerås vid lunch och fick reda på att sviten inte stod klar så vi gick ut en sväng på stan. Märklig stad det där, typ 4 gallerior mitt inne i centrum tillsammans med vanlig gågate-shopping.
 
Sen kl 16 kom vi till hotellet och tänkte ta en tupplur. Tror ni hotellrummet såg ut som väntat då?
 
Här är en bild från deras hemsida på sviten:
 
 
Här är några sexiga bilder från verkligheten:
 
 
SEXIGT VA!? Visst vill man bara stänga in barnet i sovrummet och tumla runt på den fräscht gräsgröna heltäckningsmattan?!
Förrutom att det var väldigt fult så var det dessutom oerhört slitet, avskavda möbler och spruckna handfat.. Ja då blir man lite ledsen minst sagt.
 
Nej, det blev hissen ner direkt till lobbyn... jag behövde egentligen bara gå fram till disken och säga att jag blev lite besviken när jag kom in i "sviten" och jag märkte direkt på tjejen i disken att hon förstod precis vad jag menade.
Tyvärr var alla renoverade sviter upptagna (!) så de hyr alltså ut olika modeller fast till samma pris? Med den bilden på hemsidan, snacka om falsk marknadsföring! Såååå fult gjort tycker jag! Oh well, vi fick gå hotellet runt och titta på ca 10 rum innan vi valde att gå ner i nivå till ett vanligt dubbelrum och fick det här:
 
 
Ett annat årtionde. Eller kanske århundrade mot sviten.
 
Fräscht och fint, men ändå en helt annan upplevelse än den vi betalt för. Nu var det bara ett rum och badrum.
Men men.. Idag när vi skulle checka ut erbjöd de oss mellanskillnaden i kompensation, vilket var några hundralappar. Men vi sa att det enda som gör oss nöjda är om vi får det vi betalt för, en natt i en svit. Vi behöver inte ha några pengar emellan, för vi betalade för en upplevelse som vi fortafrande önskar få vid ett annat tillfälle.
 
Vi hade ju aaaldrig bokat ett vanligt dubbelrum för en tusenlapp och rest iväg med barn, då skulle vi ju haft barnvakt eller stannat hemma.
Så hotellchefen skulle ringa mej i veckan, hon jobbade ju såklart inte idag. Hoppas hon erbjuder nån bra lösning, annars kommer jag nog hota med att gå vidare för jag tycker faktiskt inte det är ok att göra den typen av reklam när sviten är av en helt annan kaliber, och jag tror nästan de kan risker att åka på det om man anmäler till ARN, eller vad tror ni?
 
Men utöver den lilla fadäsen hade vi det ändå väldigt mysigt! Jag åt hummer för första gången
Vi gick på en av Västerås finaste krogar, restauangen var supersuperfin, men själv besöket var ju klantigt planerat av oss. Vi gick dit med dockan och av någon anledning tog vi bara för givet att hon skulle sova nöjd i vagnen. det gjorde hon ju självklart inte utan vaknade och gallskrek och var supermissnöjd. Jag kände mej så obekväm med ett gråtande barn i den miljön att det slutade med att vi åt i omgångar medan en av oss körde vagn utomhus. nästa gång kommer vi kanske välja en annan typ av restaurang. Vi var in och ut på mindre än en timme, jag svepte mitt asdyra vin och slaffsade i mej hummern i ett naffs haha..
 
Hade vi varit smarta hade vi bokat hotellets restaurang som låg högst upp och ätit där så hade vi ju haft väldigt nära hem. Men men, man lever och lär!

Nåväl, nu har jag ätit hummer! Det var gott, jag älskar ju skaldjur, men kräftor och räkor vinner nog i min smak, hummer var lite samma sak fast torrare och med lite mindre smak.
 
Sen blev det ett besök på ICA för att köpa lite god choklad, vi hade gått västerås runt under dan för att hitta praliner, och när vi till slut fick veta att där fanns en "Choklateria" med egen tillverkning och superpraliner hade klockan passerat 15 så när vi kom dit var det stängt hehe, ja det var kanske inte riktigt "Vår" helg vad gäller att ha tur med varken rum, affärer eller restaurang, men jag är ändå så nöjd med upplevelsen och vi hade det precis så mysigt som vi behövde trots allt.
Kolla så gott!
 
Den fina champagnen vi fick för jättelängesen, precis när jag blev gravid med dockan, lyxpraliner, druvor, och lite smått och gott!
 
När dockan ääääntligen somnat blev det ett bad med tända ljus och myskväll.
 
Nu är batterierna åter laddade, jag vaknade upp och kände det där kärlekspirret i magen som jag saknat länge.
Ja, romantik behövs! För alla!!
 
Tyvärr vaknade jag också med en igentäppt näsa och ont i halsen, men det gör inget.
 
Vi sa båda två att vi snart ska göra om det, och vem vet, om hotellchefen går med på vårt krav blir det kanske Västerås igen ;)
 

Nu åker vi

Moooot Västerås


First Hotell

Här ska vi bo i helgen
 
 
First hotell i Västerås - mouahaa! Västerås kanske inte är en toppnotering vad gäller städer, men nu är ändå vår tanke att mest vara på hotellrummet och mysa och då spelar det ju ingen större roll.
Här får vi en svit uppe i skrapan med separat sovrum, vardagsrum och badrum med badkar.
Jag har läst lite blandat om hotellet, och jag har bott på något First Class hotell förr som varit ganska sunkigt, meeeen jag har aldrig bott i en svit, och oavsett hur hotellet ser ut så ska det bli så, så, så, så, sååååå mysigt!!!!!!!
 
Det tar ungefär en timme att köra dit för oss, så vi tänker att vi kör efter frukost på lördag, sen har vi en lugn och skön heldag, äter gott på kvällen och låser in oss på rummet när dockan somnar vid 18-19. Förhoppningsvis går hon med på att sova i sovrummet utan oss, det vet man ju aldrig, annars blir det kväll med bebis.
Vi behöver detta sååå mycket, och jag längtar!
 
Jag tänker köpa massa gott-gott! Goda desserter och lite vin, ost, frukt, choklad. vi kanske tar med vår dyra champagneflaska nu när vi ändå ska passa på. ååå jag längtar :D
 
 
Jag hoppas rummet lever upp till bilderna :)
 
Sen finns där bastu på 25:e vånngen som jag hoppas jag och Hårdrockarn ska kunna avnjuta på söndagmorgon innan vi checkar ut. Skit samma om man inte kan basta samtidigt, bara att få en halvtimme själv i värmen känns underbart <3

Gruppdynamik

Tänk att en enda människa kan påverka en grupp så mycket.
Jag tycker verkligen om min Mammagrupp, men där finns en tjej som alltid får mej att känna mej lite modfälld när jag lämnar gruppen, hon är inte med så ofta o h det märks så stor skillnad.

Det blir många skratt på andras bekostnad, och jag känner mej aldrig "fin" nog att få va med i "fina klubben" med deras danska design, öppen planlösning och 6-miljoners villor när jag åker därifrån.
Samtidigt är hon en sån där som alla vill bli omtyckta av "om hon bekräftar mej är jag med i hennes klubb"-tjej. Jag bryr mej inte om hennes bekräftelse, jag tycker inte ens särskilt mycket om henne, men jag bryr mej om att bli sedd eller sedd ner på. Och jag bryr mej om gruppens stämning.


Det är så mycket roligare att träffas när du inte är med, synd att du inte är med då, för då hade du fått känna hur mysigt vi har det.


Nya köksmöbler

Tyvärr var en stol trasig, men i övrigt - nöjd!! Visst blev det fint?
Jag får jobba lite på bordspyntet men men :D


Romantisk weekend

Vi vill åka på en romantisk weekend. Med barn. I Sverige. (för dockan har inget pass än, också en sak att fixa)

Vi tänkte sticka iväg nu till helgen och hade hittat det perfekta alternativet, båt till gotland och där boende i svit över lördag/söndag. Sviten var i två våningar vilket gör att när hon somnat kunde vi smita ner och sitta framför tvn och mysa, förhoppningsvis skulle man även kunna få ett rum med badkar vilket skulle kunna göra att man kan ta ett mysigt bad ihop eller liknande. detta var inte så farligt dyrt, 1400:- för en natt vilket jag tycker är helt ok med tanke på vad man får och att det bara är en natt!

Meeeeen vi bokade inte direkt för jag tänkte att jag skulle ringa till hotellet igår och kolla upp lite detaljer, tex det med badkaret. Och då är helt plötsligt färjebiljetterna slut!
Nu finns det bara en färja som avgår lördagkväll och är framme vid midnatt..buhu!!

Så nu sitter jag för fullt och googlar slot, herrgårdar och hotell hyffsat nära sthlm men fan va dyrt det är! Nu kostar liksom en natt mellan 2500-3500:- och då tycker snåla jag helt plötsligt att det är asmycket :(...

Nån som har nåt bra tips?



Hungrig!

Idag blev det långpromenad i rask takt! Vad gav det, jo hunger!! Som aldrig förr.


Hemmaträning

Jag har helt tappat bort mej i träningen. Inte gått på skitlänge, men idag blev det ett pass hemmapilates, så skönt! Men jag behöver fler bra dvder att träna till. Funderar på denna

http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/casall-pilates-1-dvd

Trevlig kväll

Efter regn kommer solsken!

Ja jag vet att jag gnäller, men visst har vi det bra också.

Nu är här tipptopp, vi har städat, haft gäster, spelat spel, och sitter nu och myser i soffan. Härligt! <3


Ska det va såhär?

Visst får man dåligt samvete när man blir den där gnälliga, sura, tråkiga tjejen? Jag vill inte va en tjatkärring!

Men ibland vet jag inte hur man ska undvika det.


Som idag...

Vi ska få gäster, så igår blev det storstädning. Jag skickade iväg Hårdrockarn och dockan och röjde som bara den. tog hela lägenheten själv. Sen skulle jag iväg och giga. Jag lämnar man och barn i en tipptopp lägenhet, kommer hem sent igår och går och lägger mej i stort sett direkt.
Vaknar upp i ett världskrig! ...eller ja ok, det har sett värre ut. men ärligt talat? Stök i soffan, leksaker framme, popcorn och salt över hela diskbänken, disk och matrester i vasken, disk i vardagsrummet, sladdar och skit framme, mat på köksbordet,...gaaah!!!
Hur hinner man? Hur lyckas man? Och framförallt, hur kan man med gott samvete stöka ner så mycket utan en tanke på att jag faktiskt städade som en tok igår? Dammsög, moppa, damma, plocka, torka. Vaknar i en röra och får göra om åtminstone de sista punkterna. Inte ens leksakerna är bortplockade.

Att sen dessutom hitta portersteken som hårdrockarn skulle göra iordning framme på spisen gjorde liksom inte det hela bättre. Fast det är klart, den syntes väl inte bland all disk...
Hårdrockarn skulle fått sovmorgon idag, men vi behöver en ny stek. Så nu är han i affären och jag har redan hunnit bli sur två gånger, klockan är inte ens halv nio.

Den enda fördelen är väl att när det blir så mycket på en gång slår det nästan över. Jag orkar inte ens va irriterad, portersteken var ju bara ett misstag, ...men röran..!

Gahhh!!!! Ska det va såhär?!


Vinst

Kolla tajtsen! Vilken vinst!
Blev skitglad när jag insåg att min viktfajt börjar ge resultat. Jag har ju ändå aktivt tänkt på vad jag äter rätt länge nu, jag har faktiskt kört viktväktarna, kört viktväktarnas amningsprogram sen i november. Visst, vissa dagar faller man ju dit såklart. Vissa veckor tom, men sen får man ta nya tag!
Så jävla tråkigt är det ändå, att man inte får äta vad man vill! Hårdrockarn kan ju äta allt! Jag hoppas dockan belönas med hans ämnesomsättning.
Själv går jag upp i vikt bara jag ser choklad (kanske för att om jag ser det -då äter jag det).
Jag gillar ju frukt och grönsaker, vilket ju är bra om man vill gå ner, och även därför vv passar mej. jag skulle alddrog kunna köra typ Lchf där man inte får äta så mkt frukt och grönt. jag tror säkert man går ner, men för mej känns det på nåt sätt ändå osunt! jag mår bra och känmer mej pigg och sund av grönsaker! men sallad tycker jag är ruskigt tråkigt. Tack och lov gillar jag ju soppa, för det är nog den enklaste och bästa maten man kan göra om man ska "banta".

Varför låter det förresten så fult att säga att man bantar?
Ordet banta används nästan aldrig längre. Jag själv förknippar det med medelålders kärringar med papiljotter i håret å tajta träningsbaddräkter. Det låter inte så bra, har en negativ klang. Istället säger man "kosthållning", "diet", "viktnedgång", då låter det plötsligt mycket bättre!
Tala klarspråk - ni bantar! Jag bantar!

Jag hatar att banta. Men om man unnade sej att äta ALLT när man var gravid, jag gick upp 22kg, då är det liksom priset som kommer efter. Jag hoppas jag inte går upp lika mycket nästa gång!
Nu har jag bara 2-3 kg kvar tills min utgångsvikt. Sen ska jag ner 4 "sluta snusa"-kilo också, som jag gick upp precis innan jag blev gravid.
Så jag väger fortfarande mer än jag nånsin gjort - ändå känner jag mej smal haha..


Mother of the year

När man till slut ger barnet en tom medicinkarta att leka med för att detta verkar vara det enda sättet att slippa bära i tre sekunder, då vet man att man inte är mother of the year..

Jag tog i alla fall tillbaka den och drog bort allt löst aluminium.. Men då blev den såklart inte rolig längre så nu hinner jag inte skriva mer.

Dockan har fortfarande feber, och jag ska snart iväg och giga


Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag!

Den ska jag tyvärr fira utan mitt stora hjärta som ska giga, men jag och lillhjärtat får mysa!

Nu börjar jag nog komma ur min svacka som jag varit i. Jag har känt mej mycket gladare de senaste dagarna. Det är jätteskönt eftersom jag känt mej lite låg sen nyår ungefär. Men man mår faktiskt bättre om man får skriva av sej lite

Lilla dockan har feber så idag blir det en riktig slödag hemma. Det blir skönt :)..


Ensam i soffan

Ligger uppe i soffan. Hårdrockarn har lagt sej, men det är skönt att va själv nu. Samtidigt som det är skönt i hans sällskap <3

Jag älskar verkligen min man!! Jag vet att det låter schizo, med tanke på att jag häromdagen skrev att jag tvivlar.
Men de två sitter liksom ihop. Låter det konstigt?

Jag tror att jag är lite för bortskämd, och tar honom för given. Så idag fick han faktiskt blommor när han kom hem. Jag vet inte om killar egentligen bryr sej så mkt om blommor, men han fick choklad och en kaka också, och så sa jag att han fick det för att jag är jobbig just nu.
Han vet ju att jag har ångest, han misstänker nog även varför, men man säger ju som sagt inte att man går med såna här tankar. Eller det gör man väl när de blir allvarliga. Men det som lugnar mej är ju att jag inte tar dem på allvar, det är mer en oro och en rastlöshet som maler tankar som "tänk om det är fel på relationen?" Snarare än att jag tänker att det ÄR fel, för det tycker jag nog inte egentligen.

Egentligen älskar jag honom som fan, fast just nu är jag lite trött på honom haha.. Jag behöver ett miljöombyte. Jag ska nog åka iväg några dar och göra nåt annat så jag inte ledsnar för mycket


Feg och rastlös

Feg och rastlös, vilken urusel kombination!
 
Igår skrev jag ju om mina relationstvivel. Gud va skönt det kändes! Bara att få ur det ur systemet, att ja - jag tvivlar! Fick mej att må mycket bättre!
Men just nu bor det så mycket oro och ångest i min kropp - och efter jag hade skrivit det där inlägget förstod jag varför.
 
Jag är så jäkla uttråkad! Rastlös! Jag behöver mer stimulans!!
Jag är inte gjord för att vara mammaledig, jag önskar att jag var det för en del av mej tycker det är så skönt att va ledig, gå hemma, göra inget. Men min själ får panik, panikångest och börjar ifrågasätta min tillvaro.
 
Men, jag är så feg! jag vågar inte göra de där sakerna jga borde göra, ta tag i min musik. Spela in en skiva. Ordna någon konsert. Ut och resa.
Jag ser hindren inte möjligheterna. Men jag vill vara den mamman som kan säga till min dotter: "Jag vågade." Om dockan blir som jag så blir hon också feg, och då vill jag kunna stå där och visa att man visst kan möta sina rädslor, att det inte är farligt!

Tvivlet

Så var det tillbaka, tvivlet.
 
Är detta det jag vill? Ibland tvivlar jag på min relation, och jag måste kunna vara ärlig med det någonstans. Tex på min blogg, för jag kan ju inte vara ärlig med det mot min kille, jag kan ju inte diskutera det MED honom.
 
Men jag tänker så här, för de allra allra flesta, några få lyckliga undantaget, så tror jag att alla ibland tvivlar.
Man vacklar mellan tanken: är detta det jag vill? och: Detta vill jag!
Man funderar: kommer detta hålla? räcka? för alltid?!
 
Inte minst när man går hemma heeeeeela dagarna! Jag går här och plockar och ruttnar, jag har två uppdrag: ta hand om dockan, och ta hand om hemmet. Det sistnämnda är jag så jävla dålig på, och eftersom det just nu är mitt enda syfte känner jag mej rätt dålig när jag är inlåst i en stökig miljö.
 
Jag har så svårt att vara i nuet emellanåt. Jag vill rusa fram samtidigt som jag vill stå kvar. Köpa hus, skaffa barn, bröllop! Fast jobb och hela paketet, och då ifrågasätter jag: räcker det inte med att bara stå still? men fyyy vad jag hatar att stå still!
 
Ja så går tankarna ibland. Jag har haft rätt mycket ångest på sistone, helt enkelt för att jag har för mycket tid att tänka och snabbt hamnar i dåliga tankemönster.
Det finns något jag kan säga säkert, Jag älskar min man, jag älskar vårt liv överlag. Men ibland måste man ändå få tvivla, och ibland är det rätt skönt att skriva av sej om det.
 
Så om du också tvivlar nån gång. Du är inte ensam!
Vi är i samma båt, och det betyder inte att ditt förhållande är fel, du kanske bara har lite tråkigt just nu.
 
 

VERKLIGHETEN

Idag slängde jag ut man och barn. Så fort hårdrockarn steg in genom dörren sa jag: Här! Räckte över barnet och tre påsar återvinning och bad honom försvinna i minst trettio minuter.

Gud vilken dag vi haft!! Dagar som denna önskar jag att JAG fick åka på turné, att JAG fick fly iväg.
Gahh!!

Jag har inte fått sova en blind för dockan har bara velat snutta på bröstet heeeela natten, när jag inte låtit henne göra det har hon antingen gråtit eller vridit och hänt sej, troligtvis för att det varit mycket nu. Mycket folk, mycket barnvaktande, och igår kom hårdrockarn hem.

Så både hon och jag har varit helt slut idag. Grinig unge och grinig mamma. Ett plus på det är det faktum att jag och hårdrockarn "unnade" oss en slappkvälk igår när han kom hem. Pizza framför tvn. Igår åkte dessutom mina föräldrar hem, och jag var iväg på dagen.
Resultatet imorse var: disk i hela lägenheten. Uppbäddade sängar i gästrummet. Pizzakartonger på vardagsrumsbordet. Packning i hallen. Leksaker överallt. Tvätt överallt. Badrum i kaos eftersom hon vaknade precis när jag skulle duscha vilket gjorde att jag bara satte henne på golvet och fick en tvåminutersdusch

Jag har inte lyckats göra nånting idag. Dockan har gråtit, jag har nästan gråtit, och jag går av av att inte få nån egen tid. Hon har bara sovit i vagnen idag så kaoset har kvarstått hela dan.

Nu är de ute! Jag softar fem minuter. Sen jävlar ska det röjas!!!!


När hårdrockarn kom hem

Igår kom han hem från turné igen. Det är alltid trist när han kommer på en söndagkväll, för på måndag börjar ju veckan igen och jag blir ensam igen.

Man behöver helgen tillsammans, avlastningen och nåt kul att göra!
Jag hade bara sett fram emot att han skulle komma hem nu, och blev förvånad över att vakna och inse att det är måndag och han ska till sin praktik.

Vad ska jag göra idag då?


Tanke

Idag är en sån dag då jag bara vill gråta över dagarna som går.
Ser ett foto av en flicka på sin femårsdag. Tänker på min egen barndom, vemod, nostalgi och tider som aldrig kommer tillbaka.
Jag älskade min barndom


RSS 2.0